Duyurular RSS

• Duyuru Yok

Meslek Yüksokulu Öğrencilerimiz Aşçılar Şampiyonasından Ödülle Döndü

Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri I. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’ndan ödüllerle döndüler.

Yakaladıkları başarıyı paylaşmak için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç’i ziyaret eden öğrenciler, bu başarının elde edilmesinde destek olan Rektör Güvenç’e ve aşçılık yarışmasına katılımda emeği geçen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Gül’e teşekkürlerini sundular.

I.Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına Aşçılık Programı öğrencileri 3 ayrı kategoride katılım göstererek her kategoride ayrı bir başarı elde ettiler. Aşçılar yarışmasında öğrencilere Aşçılık Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Melda Harbalıoğlu ile Öğr. Gör. Fethullah Yıldız da eşlik etti.

Üniversiteler Ana Yemek (Et) kategorisinde Ergin Terzi, Antep Fıstıklı Bonfile Sarma yemeğiyle bronz madalya kazanırken, Üniversiteler Ana Yemek (Tavuk) kategorisinde Arife Semiz, Zahterli Pırasa Yatağında Tempura But yemeğiyle gümüş madalya elde etti.

En İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde ise Şule Onur, Mehmet Şerif Parlak, Hatice Elif Doğan ve Ceylan Demir Kilis’in yöresel yemek ve tatlılardan oluşan Lebeniye, Teşrübe ve Cennet Çamuru sunumuyla üçüncülük kupası ve bronz madalyaya layık görüldüler.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz  Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çınar da öğrencilerin meslekleri ile ilgili yarışmalara katılmaları ve kariyerleri ile ilgili konularda uzmanlarından bilgi almaları konusunda bu tür yarışmaların çok faydalı olduğunu belirtti.

Ziyaretin sonunda Aşçılık Bölümü öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Güvenç’le toplu fotoğraf çektirdiler.